Джокович преди финала: Руне ще трябва да е готов за тежка битка, ако иска да победи

от в 11:28 на 06.11.2022
Калоян Соколов

Вчерашният ден ни дари с изключително зрелище в полуфиналния сблъсък от Мастърса в Париж между Новак Джокович и Стефанос Циципас, като в крайна сметка 21-кратният шампион от Шлема за пореден път доказа, че психологическата му устойчивост е главната негова движеща сила и в крайна сметка именно бившият номер едно надделя над гърка, а ето и какви бяха неговите думи в последвалата му пресконференция:

"Много е сладко да спечелиш подобен мач срещу един от най-добрите играчи в света. Започнах отлично и удрях топката изключително чисто, което се случи и в четвъртфиналите. Спечелих бързо първия сет и имах ранна възможност да пробия във втората част, само че не се възползвах и изведнъж моментът се обърна. Той заигра значително по-силно, а и публиката оказа своята роля, за да се стигне до тази толкова равностойна битка, която се реши едва след последния удар. Имаше някои невероятни разигравания и определено нямаше да е незаслужено, ако Стефанос беше спечелил.

На финала пък ми предстои нов тежък двубой с Руне. Несъмнено Холгер е бъдещето на спорта. Надявам се да отложа спечелването на първата му Мастърс титла за известен период от време. Истината е, че той ми напомня за самия мен, тъй като разполага с първокласен бекхенд и отлична защита. Виждаме го как се бори за всяка една точка и е готов да остави сърцето и краката си на корта. Точно това е правилната нагласа и в негово лице имаме един прекрасен за нашия спорт играч.

Холгер е наистина чудесно момче и се разбираме много добре извън корта. Познавам се с неговото наистина прекрасно семейство и бих казал, че заслужава всички свои досегашни успехи. На корта обаче всеки един от нас е професионалист, който иска да победи и приятелството няма значение, така че Руне ще трябва да е подготвен за много тежка битка, ако иска да ме победи" - завърши защитаващият шампион в Париж.

Източник: Sportskeeda

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович преди финала: Руне ще трябва да е готов за тежка битка, ако иска да победи Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | стефанос циципас | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook