Джокович преди финала с Григор: 3 дни страдам от стомашен вирус и се чувствам ужасно

от в 01:59 на 05.11.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович трябваше да премине през поредно много тежко изпитание на Мастърса в Париж, като беше на само един гейм от загубата в мача си Андрей Рубльов, но доказа как никога не може да бъде отписван и реализира обрат, триумфирайки в 3-часовата си 1/2-финална битка с руснака.

Така сърбинът ще се опита да завоюва своята седма титла в надпреварата, а за целта ще трябва да преодолее съпротивата на Григор Димитров. Притеснителното за сърбина е, че днес той изглеждаше много далеч от оптималното си физическо състояние, за което се оказва, че има сериозна причина:

Рубльов беше напът да ме удуши, както една змия удушава жаба. Такова беше положението през по-голямата част от мача. Наясно съм, че той притежава качествата да играе великолепно, но днес показа тенис, който е извън всякакви класации. Никога не съм срещал толкова силна версия на Андрей досега.

Истината е, че преминавам през много тежък стомашен вирус и се чувствам ужасно през последните три дни, но някак съумявам да намеря сила, енергия и достатъчна доза адреналин, за да се представям на достатъчно високо ниво в мачовете си. Не се предавам, вярвам в победата и вярвам, че съм способен да осъщестя обрат до последно. Това се получи днес и се надявам също така да се получи утре.

Отново имах проблеми с физическата си кондиция в самото начало, но постепенно ги преодолях. Беше от огромно значение да спечеля втория сет. Сервирах много силно в тайбрека и това ми помогна да го направя.

В третата част усещах как го притискам в неговите сервис геймове. Той пласира редица много мощни сервиси във важните моменти, само че накрая допусна решителна двойна грешка. Неприятен край за него, но смятам, че заслужавах победата, имайки предвид всички усилия, които вложих, за да го направя.

Източник: ATP

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович преди финала с Григор: 3 дни страдам от стомашен вирус и се чувствам ужасно Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | григор димитров | интервюта | любопитно | новак джокович | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook