Джокович ,,прегази" швед на старта на Ролан Гарос!

от в 18:21 на 29.09.2020
Марк Хаджижеков

Новак Джокович започна по забележителен начин участието си на тазгодишното Открито първенство на Франция. Световният номер едно срази шведа Микаел Имер, давайки едва пет гейма на опонента си в курса на целия мач (6:0 6:2 6:3), за да се класира за втория кръг в Париж. Там Ноле ще се изправи срещу Уго Делиен или Рикардас Беранкис. 

Първият сет продължи едва 20 минути, а Имер се поздрави със скромните седем точки на сметката си. Джокович реализира ранен пробив и в началото на втория сет, но последва неочакван спад в представянето на шампиона от 2016 г., който допусна моментален рибрейк. 

Въпреки това сърбинът побърза да възвърне главоломното си преимущество в тази среща, осъществявайки набързо още два пробива, за да се добере на сет от успеха в мача. 

Джокович играеше с впечатляваща прецизност, като ударите на световния номер едно притежаваха зашеметителна острота, а уинърите валяха един след друг. Същевременно ,,Джокера" хитро съумяваше да накъсва ритъма на 80-тия в света, вкарвайки в действие и редица неспасяеми къси топки. 

Сюжетът от втория сет се повтори и в последната част от мача, след като Ноле стартира бавно, но впоследствие набързо ,,набра скорост", за да се поздрави с успеха в този двубой. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович ,,прегази" швед на старта на Ролан Гарос! Марк Хаджижеков
Теми:  
микаел имер | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook