Джокович "прелетя" през Беранкис и е във втората седмица на Ролан Гарос!

от в 16:39 на 05.06.2021
Мирела Николова

Новак Джокович продължава да крачи уверено по пътя си към втори триумф на Откритото първенство на Франция, гарантирайки си място във втората седмица на надпреварата след повече от категоричен трисетов успех над Рикардас Беранкис. Сърбинът бе изключително солиден в представянето си от първата до последната точка, като по време на цялата среща, продължила час и 32 минути, той не допусна да се стигне до нито един брейкбол на негов сервис, и необезпокоявано затвори двубоя в своя полза след 6:1 6:4 6:1. В спор за място на четвъртфиналите Новак ще се изправи срещу 17-годишния Лоренцо Музети, който достигна до осминафиналите на Ролан Гарос при едва първото си участие. 

Още от дебютните минути на двубоя ясно си пролича разликата в класите на двамата състезатели и без да се налага да прави нещо особено, възползвайки се от непрекъснатите неточности от ракетата на литовеца, Джокович осъществи ранен пробив. Доминацията на световния №1 продължи с пълна сила до края на първия сет и благодарение на брилянтните си удари от бекхенд страната Ноле дублира преднината си от брейк, откъсвайки се с 5:0 - аванс, който по-нискоранкираният играч не получи възможност да навакса, и след само 28 минути на корта сърбинът откри сметката си в отделните части.

В началото на втория сет се наблюдаваше спад в концентрацията на световния №1 и в играта му започнаха да се прокрадват някои неточности. Макар Беранкис да показа признаци на събуждане, подобрявайки значително представянето си от основната линия, той не съумя да опази подаването си дълго време и инкасира пробив за 2:3. Последваха няколко рутинни сервис гейма за водача в ранглистата, който рядко отпускаше дори точка на противника си на собствен начален удар, и без никакви затруднения увеличи преднината си в общия резултат.

Третата част се разви напълно идентично с първата, тъй като отново 18-кратният шампион от Шлема набързо се озова напред с 2 пробива и 4:0. Той бе безкомпромисен от всяка точка на полето и безпроблемно поддържаше аванса си до самия финал на сета, а респективно и на мача, който бе лишен от каквато и да било интрига, класирайки Джокович за 12-ти пореден осминафинал във френската столица. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович "прелетя" през Беранкис и е във втората седмица на Ролан Гарос! Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook