Джокович: Приключих с ATP турнирите, ранглистата и финалите в Торино не ме интересуват

от в 09:16 на 15.09.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович се завърна да играе у дома в мач за Купа "Дейвис", което не му се беше случвало от 7 години насам. Олимпийският шампион беше посрещнат като герой от сръбските фенове в Белград, които бяха изпълнили до краен предел зала "Александър Николич", а Ноле нямаше намерение да се задържа за особено дълго време на корта срещу първата гръцка ракета, надигравайки Йоанис Ксилас с разгромното 6:0 6:1 и така доближи Сърбия до завръщане в най-елитния ешалон на турнира, което ще позволи на балканците догодина да се борят за втори трофей в своята история от най-голямата отборна тенис надпревара.

Впоследствие Джокович беше запитан за плановете си до края на сезона и затова дали за него е важно да се класира за ATP финалите в Торино, защото в момента е 9-ти в годишната ранглиста и е извън местата, които ще му дадат право да защити трофея си от миналия сезон:

"Никога не съм си мислел, че ще имам проблем с това да намеря мотивация, но точно такъв е случаят през последните няколко години. Трябва да се наслаждавам на играта, ако искам да удължа кариерата си. Точно такива уикенди ми помагат да усещам пеперудите в стомаха отново. В момента, когато спра да изпитвам тези чувства, то ще прекратя своята кариера.

Не знам къде ще играя след ATP 1000 Мастърса в Шанхай. Приключил съм с тези турнири. Вълнувам се единствено от надпреварите в Големия шлем и мачовете за националния отбор. ATP финалите и ранглистата вече не ме интереуват и не са ми цел. Не знам дали ще участвам в Торино през тази или следващата година, тъй като вече първото място не е от значение за мен.

Най-много в момента се нужда от физическа, ментална и емоционална почивка, след която да реша какво следва в кариерата ми, колко още искам да играя и къде точно" - сподели 24-кратният "мейджър" носител по време на своята пресконференция в Белград.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Приключих с ATP турнирите, ранглистата и финалите в Торино не ме интересуват Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook