Джокович профуча край Галан и е в четвъртия кръг на Ролан Гаорс!

от в 21:31 на 03.10.2020
Калоян Соколов

Новак Джокович продължава доминантното си представяне на тазгодишния Ролан Гарос и записа нов трисетов успех. Този път жертва на Джокера бе колумбийския квалификант Даниел Елахи Галан, който сърбинът надигра с 6:0 6:3 6:2 и по този начин продължи към осминафиналната фаза, където го очаква двубой с Карен Хачанов.

Световният номер 153 определено изпитваше сериозно напрежение на старта и не можеше да разгърне играта, която го изведе до тази фаза на турнира, докато Джокович за пореден път през сезона показваше почти безгрешен тенис, като методично изкарваше съперника си от пределите на корта и получаваше възможност за завършващ удар. Отличното конструиране на точките от страна на Ноле му позволи да спечели първите осем гейма в мача, само че възможността за "троен лешник" се изпари, след като квалификантът най-после се разписа, а това беше посрещнато с широка усмивка от негова страна. Този момент изглежда помогна на Галан да се отпусне и той играеше като равен с равен със своя опонент до края на частта, която отново отиде в сметката на Джокович заради ранното предимство, което той си изгради.

Колумбиецът продължи да надгражда в представянето си и се добра до два брейкбола в откриващото подаване на балканеца в третия сет, но водачът в ранглистата се измъкна и впоследствие на свой ред получи шанс за пробив, който веднага реализира. Последваха няколко комфортни подавания за двамата играчи, докато Галан отново не застраши сервиса на Джокович в седмия гейм, ала световният номер 1 отново показа волевите си качества и след няколко минути се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович профуча край Галан и е в четвъртия кръг на Ролан Гаорс! Калоян Соколов
Теми:  
новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook