Джокович провокира публиката след решителния пробив срещу Надал и отново беше освиркан (видео)

от в 05:52 на 30.07.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович определено не е сред любимците на феновете в Париж, а самият той никога не е имал проблеми с това да се състезава във възможно най-враждебна обстановка и дори често си е позволявал да провокира публиката, когато тя е срещу него, както например го направи и на Уимбълдън, когато каза на феновете как тяхното отношение "не може да го докосне" и това му "спечели" правото да бъде освиркван при следващите му появи на корта.

В Париж пък освиркванията по адрес на Ноле винаги са били константно явление, което неведнъж го е карало да заявява как някои от феновете на Ролан Гарос са безкрайно неуважителни и заслужават да им бъде отговаряно със същото. Изглежда "Джокера" се е почувствал по точно този начин през вчерашния ден на "Филип" Шатрие в мача си с Рафаел Надал, когато цялата публика застана на страната на Матадора и го аплодираше при всеки един негов добър удар.

Джокович даде много малко поводи за оптимизъм на френските феновете в началото на мача, но всичко се промени във втората половина на втория сет, когато Рафа влезе в серия от 4 поредни спечелени гейма и изравни резултата за 4:4. Тогава зрителите станаха значително по-шумни и подкрепяха бурно своя любимец, което видимо не се хареса на 24-кратния "мейджър" носител и той поиска отново да ги чуе, след като осъществи решителен пробив за изхода на мача в следващия гейм, а провокацията беше наказана с поредната доза освирквания по адрес на балканца, само че това изобщо не го интересуваше и скоро той се поздрави с крайната победа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович провокира публиката след решителния пробив срещу Надал и отново беше освиркан (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook