Джокович: Родителите ми бяха единствените, които повярваха в мен; длъжник съм им

от в 16:07 на 11.09.2023
Калоян Соколов

За никого не е тайна, че Новак Джокович не произлиза от най-богатото семейство и далеч не е имал лесен път до световния връх в тениса. Световният номер едно неведнъж е споделял за ужаса от войната, с който е трябвало да се сблъска в най-ранна детска възраст.

Самият 24-кратен "мейджър" шампион е разказвал как неговият баща веднъж е извадил банкнота от 10 германски марки на масата и е казал, че семейството разполага единствено с това, но въпреки всичко, то Сърджан и Диана Джокович правят и невъзможното, за да подсигурят най-добрите условия за тренировки на своя първороден син, а новият шампион на US Open и до днес е благодарен за тази жертва на своите близки:

"Шансовете бяха изцяло срещу мен и семейството ми, но успяхме да се справим. Казвам това, защото съм огромен длъжник на родителите си, които жертваха всичко, за да бъда на тази позиция в момента. Това не е никакво клише и наистина го мисля. Беше ни изключително трудно и трябваше да минем през такива трудности и жестокости, че вероятно последното нещо, за което би се замислил в подобен момент, е да подкрепиш детето си в толкова скъп спорт. Майка ми и баща ми обаче рискуваха всички заради мен, а аз винаги ще го помня и сега е мой ред да се отплатя за безграничната им вяра в мен, когато никой друг не мислеше, че ще успея" - принзава Джокович.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Родителите ми бяха единствените, които повярваха в мен; длъжник съм им Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook