Джокович с коментар за условията в Париж: "Трябва да го приемем"

от в 14:23 на 28.09.2020
Анисия Стоева

Третият и последен турнир от Шлема за сезона стартира в Париж тази неделя, като 128 играчи се съревновават за трофея в студената и мрачна френска столица. Съпътствани от студеното време, дъжда и вятъра, почти всички мачове завършиха по план, но през следващите дни могат да се появят още предизвикателства за организаторите, тъй като прогнозата за времето не изглежда обещаваща. Световният №1 Новак Джокович е сред фаворитите за титлата, заедно с Рафаел Надал и Доминик Тийм зад гърба си, преследвайки 18-тия си трофей от Шлема и първи такъв в Париж от четири години насам. Ябълката на раздора в последната седмица са новите топки на Уилсън, които се използват за първи път в Париж.

Новак не пропусна да изрази и своето мнение:
„За първи път използваме топки на Уилсън върху червено. Подобно на моите съперници, усещам, че топката е по-тежка, но това се дължи на факта, че е октомври и е много студено. Клеят е тежък и мокър, и всички външни условия влияят върху топката. Трудно е да се каже, че топката сама по себе си е тежка, тъй като метеорологичните условия причиняват всичко. Трябва да го приемем. Затова и всички дойдохме малко по-рано, за да свикнем с всички тези нови условия, с които трябва да се справим на този необичаен Ролан Гарос ".
Новак затвори първата част на сезона, след като триумфира в арабското емирство, прекарвайки следващите няколко месеца в Марбея и Белград поради коронавируса. След рестарта на сезона сърбинът завладя Синсинати преди да започне преследването на 18-тата си титла от Големия шлем в комплекса на US Open. В четвъртия кръг обаче сърбинът бе дисквалифициран и тази възможност му бе отнета. Напълно възстановен от разочарованието, първата ракета на Сърбия завладя „Вечния град”, преди да стартира участието си на Откритото първенство на Франция, където ще се изправи срещу младия швед Микаел Имер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович с коментар за условията в Париж: "Трябва да го приемем" Анисия Стоева
Теми:  
новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook