Джокович с незабравим жест към свой фен: Той ме наставляваше по време на мача

от в 07:46 на 14.06.2021
Мирела Николова

Новак Джокович вдигна своя 19-и трофей от Големия шлем и втори на Ролан Гарос, след като изкова феноменален обрат на финала над Стефанос Циципас. Въпреки че изоставаше с 0:2 сета, световният №1 намери начин да достигне до крайния успех и да вдигне "Купата на мускетарите" за втори път в кариерата си, оформяйки "Двоен Кариерен шлем". 

Този ден ще остане незабравим не само за Ноле, но и за едно момче от публиката, на което сърбинът подари ракетата си след историческото постижение.

По време на пресконференцията си вече 19-кратният шампион от Шлема обясни причината, поради която е решил да даде ракетата си на това конкретно дете:

"Не познавам момчето, но чувах виковете му по време на целия мач. Особено когато изоставах с 0:2 сета, той ме окуражаваше и дори ми даваше напътствия от тактическо естество, например: "Задръж подаването си, влез агресивно в разиграването, след което поеми контрола върху него, играй към бекхенд страната на Циципас" - той наистина ми беше като треньор. Смятам, че това беше изключително сладко и приятно, затова почувствах, че трябва да му подаря ракетата си в знак на благодарност, че през цялото време беше до мен и ме подкрепяше. Ако някой заслужаваше тази ракета, то това със сигурност бе той."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович с незабравим жест към свой фен: Той ме наставляваше по време на мача Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook