Джокович с официално изявление за обвиненията: Допуснах грешки, но на всеки се случва

от в 07:57 на 12.01.2022
Мирела Николова

В понеделник Новак Джокович спечели заведеното дело срещу Министерството на вътрешните работи на Австралия и така получи възможност да влезе в страната. Въпреки това той може да бъде депортиран по еднолично решение на министъра на имиграцията Алекс Хоук, чиято последна дума се очаква да бъде казана днес. Междувременно, световният номер едно се подготвя усилено за евентуално участие на Аустрелиън Оупън и вече проведе две тренировки при закрити врата на Rod Laver Arena.

Заедно с това обаче множество документи по случая продължават да бъдат публикувани в социалните мрежи с всеки изминал ден. След като към сърбина бяха посочени обвинения относно нарушаване на карантираната му по време на боледуването му от COVID-19, вчера излязоха и разкрития, касаещи невярна информация в декларацията, която Джокович е подал за влизане в Австралия.

До този момент това не бе коментирано нито от Новак, нито от приближените му, но днес водачът в ранглистата излезе с официално изявление по казуса в социалните мрежи:

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Novak Djokovic (@djokernole)

"Искам да се обърна към всички вас във връзка с неспиращата дезинформация относно събитията, на които съм присъствал през декември след положителния ми PCR тест за COVID-19.

Появи се грешна информация, която трябва да бъде коригирана, главно заради облекчаването на загрижеността на обществото към пребиваването ми в Австралия. Също така това е нещо, което е болезнено и притеснително за моето семейство.

Искам най-нарпред да подчертая, че опитах да гарантирам безопасността на всички в съответствие с правилата за тестване.

Присъствах на баскетболен мач в Белград на 14 декември, след който стана ясно, че няколко души са дали положителна проба за COVID-19. Въпреки че нямах симптоми на заразата, направих бърз антигенен тест на 16 декември, резултатът от който бе отрицателен. От повишена предпазливост обаче направих официален и одобрен PCR тест същия ден.

На 17 декември посетих тенис събитие в Белград, на което раздадох награди на деца. Тогава отново си направих бърз антигенен тест и той пак беше отрицателен.

Нямах никакви симптоми, чувствах се добре и не бях получил известие за позитивния PCR тест преди края на събитието.

На следващия ден бях в тенис центъра ми в Белград, за да изпълня отдавнашен ангажимент за интервю и фотосесия за L'Equipe. Отмених всичко друго освен това.

Чувствах се длъжен да дам интервюто пред L'Equipe, защото не исках да подведа журналиста. По време на интервюто спазвах дистанция и бях с предпазна маска с изключение на фотосесията.

След интервюто се прибрах вкъщи и се изолирах за изискания период, но поглеждайки назад, осъзнавам, че случилото се беше грешка и трябваше да отменя този ангажимент.

По отношение на декларацията ми за влизане в Австралия и - информацията беше попълнена от екипа ми от мое име, както уведомих и граничните власти при пристигането си. Агентът ми искрено се извинява за административната неточност, изразяваща се в неправилно отбелязване на прозореца относно предишното ми пътуване, преди да пристигна в Мелбърн. Хора сме и всички  правим грешки, определено не е нарочно. Живеем в предизвикателни времена на глобална пандемия и подобни грешки се случват. Днес екипът ми предостави допълнителна информация на австралийското правителство, за да се изясни ситуацията.

Сметнах, че е важно да изясня появилата се дезинформация, но няма да коментирам повече по темата заради уважението си към австралийското правителство, техните власти и настоящия процес.

Винаги е удоволствие и привилегия за мен да участвам на Аустрелиън Оупън. Това е силно обичан турнир от всички играчи, фенове и цялата тенис общност не само в щата Виктория, но и по целия свят. Просто искам да получа възможността да се състезавам с най-добрите тенисисти и да играя пред една от най-страхотните публики в света.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович с официално изявление за обвиненията: Допуснах грешки, но на всеки се случва Мирела Николова
Теми:  
новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook