.Джокович с първи думи за раздялата с Иванишевич: Изчерпахме се; може и да нямам нов треньор

от в 18:51 на 29.03.2024
Елеонора Александрова

Раздялата на едно от най-успешните дуа между треньор и атлет в света на тениса, това между Новак Джокович и Горан Иванишевич, предизвика истински шок сред почитателите на играта. Близо 6-годишното им сътрудничество бе изключително успешно, тъй като през този период сърбинът затвърди доминацията си на Тура, подобрявайки безброй рекорди.

Спекулации около случая не липсваха, но само няколко дни след случилото се, Ноле разкри какви са настоящите му отношения с легендарния хърватин и разкри, че все още не е открил негов заместник:

"На първо място, Горан е както приятел на мен, така и на цялото ми семейство. Той е много скъп човек в моя живот и това, че професионалното ни сътрудничество е приключило, не означава че нашето приятелство е развалено. Просто стигнахме до момент, в който изчерпахме всичко от нашата съвместна работа след повече от 5 години. Нашето сбогуване беше толкова положително, колкото може да бъде едно такова.

Заедно писахме история, печелехме турнири от Шлема, завършвахме сезони като номер едно в света, но и преминавахме и през трудности - от дисквалификацията в US Оупън през 2020-та до депортирането от Австралия през 2022-ра … Винаги ще помня човешките му качества и най-вече, че той беше до мен от емоционална гледна точка и ме разбираше. Този вид химия беше последван от страхотни резултати. Пожелавам на Горан всичко най-добро!

Относно бъдещето ми, все още нямам ясна идея кой ще бъде новият ми треньор и дали изобщо ще имам такъв. От дете имам ментори, докато сега се опитвам сам да усетя от какво имам нужда и как ще се чувствам най-комфортно. Ще бъдете информирани, ако някой се присъедини към екипа ми."

Източник: Tennis Major


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
.Джокович с първи думи за раздялата с Иванишевич: Изчерпахме се; може и да нямам нов треньор Елеонора Александрова
Теми:  
горан иванишевич | интервюта | любопитно | новак джокович | новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook