Джокович се "поизпоти", но се справи с "щастлив губещ" на старта в Белград

от в 15:58 на 25.05.2021
Мирела Николова

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович откри кампанията си на домашния турнир в Белград с двусетов успех над участващия като "щастлив губещ" Матс Мораинг. Сърбинът потегли отлично, но във втората част трябваше сериозно да се потруди, за да се поздрави с крайната победа - 6:2 7:6(4), която му осигури четвъртфинален сблъсък срещу световния №96 Федерико Кория.

В дебютните минути на мача Мораинг успяваше да остане равностоен на далеч по-именития си опонент и макар да бе поставен под напрежение във всяко едно свое подаване, германецът съумя да запази паритета в геймовете до 2:2. Тогава обаче ситуацията на корта се промени, тъй като Ноле значително повиши интензитета в играта си, което предизвика множество непредизвикани неточности от ракетата на Матс. Така се стигна до серия от 4 гейма на сметката на Джокович, които го изведоха до успеха в откриващата част.

Във втория сет отново Новак бе този, който първи се сдоби с пробив, но още в ответното си подаване допусна спад в своето представяне и след двойна грешка предаде гейма си. Последваха трудни минути за 18-кратния шампион от Шлема, който допускаше редица нетипични за себе си пропуски, довели до счупена ракета, както и наказателна точка в полза на противника. Въпреки това равенството в резултата се запази до 5:5, преди Джокович да заиграе на познатото си ниво и да осъществи наглед решителен брейк.

Сервирайки за спечелване на срещата обаче, той направи нова порция непредизвикани грешки и така изходът на двубоя бе решен в тайбрек. Там световният №1 се оказа по-стабилният играч от двамата и след прекарани час и 37 минути на корта затвори срещата в своя полза.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович се "поизпоти", но се справи с "щастлив губещ" на старта в Белград Мирела Николова
Теми:  
atp | белград | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook