Джокович: Ще се боря до последната капка пот; не знам колко още шансове ми остават

от в 12:06 на 09.06.2023
Мирела Николова

 Новак Джокович и Карлос Алкарас ще излязат този следобед един срещу друг в сблъсък от полуфиналите на Откритото първенство на Франция, който напълно заслужава да бъде окачествен като "финал преди финала". Като фаворит в битката влиза 20-годишният испанец, който демонстрира изумителна форма по време на тазгодишния клей сезон, имайки цели 24 победи на тази настилка през 2023-та и едва две загуби. Сърбинът също осъзнава колко тежък двубой му предстои, но въпреки това е категоричен, че ще се бори до самия край, за да се доближи още една крачка по-близо до изпълнение на мисията си в Париж, а именно рекордна 23-та титла от Големия шлем.

"Това са полуфинали на турнир от Големия шлем и ще се боря до последната капка пот, до последната частица енергия, която ми остане. Не знам колко още възможности за големи трофеи ще имам в бъдеще, така че оценявам, че се намирам в тази позиция в момента, и я виждам като отличен шанс да спечеля титлата. 

Алкарас е тенисист, който предизвиква сериозен интерес към себе си, но не може да се сравнява със съперничествата ми с Надал и Федерер. Всъщност не знам дали това с Карлос може да се нарече съперничество все още. Той има още много дълъг път, преди да достигне висините на Надал и Федерер, но без никакво съмнение се движи в правилната посока.

Предстои голям сблъсък, полуфинал на "мейджър" надпревара. Не знам дали моят опит ще помогне, но съм готов за двубоя, който може би ще бъде най-дългият в хода на турнира", заяви двукратният шампион в Париж.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Ще се боря до последната капка пот; не знам колко още шансове ми остават Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook