Джокович ще си почива 3 седмици, поиска Australian Open и рекорд на Федерер

от в 14:13 на 20.11.2018
Георги Христов

Новак Джокович не успя да спечели финалите на АТР в Лондон, след като отстъпи във финала на Александър Зверев. Той разкри, че в края се е чувствал уморен, но независимо от поражението е много доволен от последните месеци и вече си поставя сериозни цели за 2019 година.

"Няма какво толкова да кажа затова как смятам да почивам. Няма да мисля за тенис две-три седмици. След това бавно започвам да се подготвям за новия сезон. Видно е, че нямаме много време за странични дейности и по време на времето извън сезона. Това е положението, ще опитам да се възползвам оптимално.

"Първоначално повече ще се готвя във фитнеса, а след това ще вдигна оборотите и на корта. Да започваме годината с турнир от Големия шлем ни кара да тренираме още по-здраво, за да можем да сме в оптимално състояние.

"Именно на първия турнир от Шлема през януари имам най-много успехи в кариерата ми. Надявам се да продължа така в Австралия," коментира Новак, който още на 28 декември ще играе демонстративно в Абу Даби преди да се отправи към Доха за първото си състезание от новия сезон.

Той завърши с актив от 53 победи от 65 мача за 2018 година и като №1 в ранглистата при все, че бе №22 към юни месец. "Това беше феноменален сезон и мога да съм горд със себе си. Ако ми бяха предложили настоящия развой преди сезона, с радост щях да приема. Важно е да гледам в перспектива."

Джокович смята, че може и да се бори за рекорда на Роджър Федерер от титли в Големия шлем. Сърбинът е с 14 такива отличия, а Маестрото има 20.

"Вярвам в това. Наистина искам да успея. Не знам дали ще се случи, но съм уверен в тази възможност. Зависи от много фактори и най-вече от това колко време ще остана на корта. На второ място доколко време ще задържа високото ниво. Дали тялото ми ще издържи. В момента вярвам, че имам добри шансове. Само времето ще покаже дали ще се справя с тази изумителна цел. Много съм благодарен, че успях да прогресирам от 22-то място," каза още Джокович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович ще си почива 3 седмици, поиска Australian Open и рекорд на Федерер Георги Христов
Теми:  
новак джокович | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook