Джокович след днешната си победа: Нека бурно аплодираме Федерер, липсва на всички ни

от в 13:06 на 25.01.2023
Мирела Николова

Новак Джокович и Роджър Федерер сътвориха някои от най-епичните и оспорвани сблъсъци през последните десетилетия, но въпреки своето ожесточено съперничество на корта двамата легендарни тенисисти винаги са засвидетелствали огромно уважение един към друг. Маестрото, който се сбогува с професионалната тенис сцена на Laver Cup през миналия сезон, бе получил специална покана да гостува по време на тазгодишния Аустрелиън Оупън, но заради други ангажименти се е наложило да я откаже.

Макар и без да присъства на турнира обаче, легендарният швейцарец получи аплодисменти от зрителите, инициатор на които бе именно Джокович. След днешната си победа над Андрей Рубльов и класирането си за фазата на най-добрите четирима сърбинът бе попитан дали си спомня кога за първи път игра на полуфинал в надпревара от Големия шлем. Разбира се, балканецът знаеше отговора, след което показа и че не е забравил какво се е случило на финала впоследствие, когато бива победен от Федерер. Тези спомени накараха 21-кратния шампион от Шлема да подтикне публиката да аплодира Маестрото, към когото сърбинът за пореден път демонстрира забележителен респект.

"Да, спомням си - беше на US Open през 2007-ма година. Спечелих въпросния полуфинал, но впоследствие загубих срещу Роджър на финала. Нека бурно го аплодираме! Той го заслужава. С него сме имали множество страхотни битки през годините. Липсва на тениса, липсва на всички ни. Днес го видях много стилно облечен за Седмицата на модата, преди няколко дни пък караше ски. Бих искал да го предизвикам на едно ски състезание. В момента той се наслаждава на живота си, винаги е приятно да видиш това. Роджър е един от най-важните хора, които някога са хващали ракета в ръка. Изпращам много поздрави на него и семейството му", каза Ноле с усмивка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович след днешната си победа: Нека бурно аплодираме Федерер, липсва на всички ни Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно | новак джокович | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook