Джокович след отпадането: Играх най-лошия тенис в живота си; третият кръг е постижение

от в 07:34 на 31.08.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович призна, че на тазгодишния US Open е играл вероятно най-лошия тенис в кариерата си и беше изключително самокоритичен в своята медийна изява, след като отпадна в третия кръг на турнира. Сърбинът за пръв път от 15 години отпада толкова рано в Ню Йорк и изтъкна причините, които според него са довели до този толкова негативен развой на събитията за него:

"Поздравления за него и отбора му. Той игра по-добре от мен и заслужено спечели. Честно казано е успех, че изобщо достигнах до третия кръг, имайки предвид как се чувствах на корта и на какво равнище се представях от началото на надпреварата. Вероятно на този турнир играх най-лошия тенис в кариерата си някога. Със сигурност никога не съм сервирал толкова слабо. Не можеш да печелиш на толкова бърза настилка, ако си изоставен от началния си удар. Няма как да победиш момчета в добра форма, какъвто е Алексей. Просто ужасен мач от моя страна.

Вероятно случилото се в Париж ми се отрази. Пристинах изморен физически и психически в Ню Йорк. Хвърлих много енергия, за да спечеля този златен медал, а и настилката е различна. Все пак реших да опитам, защото става въпрос за US Open. Не съм имал никакви физически проблеми. Просто горивото ми свърши. Можеше да видите това още е начинът, по който играех от първия си мач насам.

Не можах да намеря себе си на корта. Мога да кажа само това. Животът продължава. Ще се опитам да се прегрупирам и да се подготвя за предстоящото" - сподели олимпийският златен медалист в своята пресконференция.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович след отпадането: Играх най-лошия тенис в живота си; третият кръг е постижение Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook