Джокович след поражението: От години не бях допускал толкова тежка загуба

от в 19:29 на 15.04.2021
Диана Андреева

Един от големите фаворити за титлата на Мастърса в Монте Карло - Новак Джокович, е аут от турнира след поражение от световния №33 Дан Еванс. Британецът демонстрира невероятно ниво на игра по време на целия мач и съвсем заслужено постигна най-големия успех в кариерата си, за който важна роля изигра и безкрайното множество от грешки на топ поставения. Малко над два часа бяха необходими на Еванс да се наложи над именития си опонент днес и да поднесе най-голямата изненада в надпреварата досега след 6:4 7:5.

След края на мача Ноле даде интервю, в което сподели, че е много разочарован от представянето си. Джокович коментира развоя на срещата и плановете си за останалата част от сезона на червено. Ето какво разкава световният номер едно:

"Честно казано, допуснах едно от най-тежките поражения през последните няколко сезона. По никакъв начин не искам да омаловажам заслугите на Дан, но на корта се чувствах отвратително. Случва се понякога. Мачът се проведе при трудни метеорологични условия, беше много ветровито. Беше ми трудно да се противопоставя на опонента си. Той постоянно ме натискаше и изпълняваше абсолютно непредсказуеми удари. Не можах да влезна в ритъм.

Той е много гъвкав играч. Може би клеят не е любимата му повърхност и по-важно бе уверената игра, която той демонстрира. Мисля, че на бърз хард или трева той е още по-опасен. Изключително разочарован съм от тази загуба. Сезонът на червено обаче е доста дълъг, така че ще имам време да се докажа. Предстои ми сериозна работа. Предстои ми участие в Белград, където се надявам да покажа добри резултати“, цитираха Джокович от Метро.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович след поражението: От години не бях допускал толкова тежка загуба Диана Андреева
Теми:  
дан еванс | даниел еванс | джокович | монте карло | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook