Джокович: След триумфа на "Ролан Гарос" 2016 усетих облекчение, а не радост

от в 02:51 на 21.02.2019
Искрен Минчев

Новак Джокович получи тази седмица едно от най-важните отличия в света на спорта - четвъртата си статуетка Laureus за "Спортист на годината" за представянето му през 2018 година.

Шампионът от последните три турнира от Големия шлем разказа и за трудностите, които преодоля преди това и операцията на лакътя - поставила под съмнение цялостната му кариера занапред.

"Борех се със съмненията и не знаех дали ще мога да продължа да играя. Не съумявах да намеря правилния баланс. Оказа се, че операцията беше грешка и са ми трябвали няколко месеца, за да преоткрия себе си - целите, смисъла.

"Тази награда е за целия път, който преминах - не само през последната година, а за изминалите три години. Когато на "Ролан Гарос" 2016 реализирах най-големия успех в тениса - станах действащ шампион на всичките четири турнира от Големия шлем, аз почувствах облекчение, а не удовлетворение. Дотолкова бях концентриран върху тази си цел, че не успях да продължа по този път, който ме изведе до нейното реализиране. Тогава разбрах какво значи да живееш за момента и че именно с този подход може да си успешен.

"Научих много уроци в последните три години - за живота, за себе си. Преминах през сериозна травма и операция като чаках с нетърпение да се завърна на корта и да се занимавам с тенис. Тази награда служи като допълнителна мотивация.

"Мога да кажа, че в тежките моменти всеки трябва да се вгледа в себе си - отговорите са там. И преди съм го чувал това, но го осъзнах на практика, когато преминах през всичко това. Сега знам какво искам, вярвам в себе си и съм мотивиран," сподели развълнуваният Джокович в Монте Карло.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: След триумфа на "Ролан Гарос" 2016 усетих облекчение, а не радост Искрен Минчев
Теми:  
laureus | новак джокович | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис бг новини | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook