Джокович: Случващото се със Синер изобщо не помага за имиджа на нашия спорт

от в 11:39 на 03.10.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович говори за новите обстоятелства по казуса на Яник Синер, след като от Световната антидопингова агенция (WADA) излязоха с позиция, която настоява правата на световния номер едно да бъдат спрени за период от между 1 и 2 години.

Това означава, че вероятно съвсем скоро ще стартира съдебен процес и като последна инстанция ще се произнесе Спортния арбитражен съд в Лозана, който ще определи съдбата на италианеца в професионалния спорт.

Самият Джокович призна, че никак не му харесва колко много шум се вдига около цялата история и не скри, че вижда всичко това като сериозен имиджов удар за професионалния тенис:

"Съвсем очевидно е, че имаме система, която не работи добре. Предполагам, че това вероятно е нещо, което дори хората, които не следят нашия спорт осъзнават. Има твърде много несъответствия, участват твърде много ръководни органи.

Целият този случай изобщо не помага на нашия спорт. Мисля, че Яник спечели всяко едно от трите обжалвания досега и случаващото се в момента със сигурност е много тежко за него, отбора му и семейството му.

Впечатляващо е по какъв начин се представя Синер на корта, имайки предвид всички тези обстоятелства и случващото се около него. Той продължава да играе на много високо ниво, печелейки съвсем наскоро титла от Големия шлем.

Както вече казах, тази ситуация или тези обстоятелства не са положителни за имиджа на нашия спорт. Затова се надявам, че може този случай може да се разреши възможно най-скоро и това е моето най-голямо желание" - сподели 24-кратният "мейджър" шампион по време на своята пресконференция в Шанхай.

Източник: Tennis Majors


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Случващото се със Синер изобщо не помага за имиджа на нашия спорт Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook