Джокович срещна отпор от възпитаника на Вайда, но показа класата си и продължава напред!

от в 18:21 на 25.05.2022
Мирела Николова

Новак Джокович имаше сериозно предизвикателство от психологическо естество, имайки предвид, че трябваше да се изправи срещу новия възпитаник на Мариан Вайда, който е един от хората с най-големи заслуги за изграждането на сърбина като шампиона, когото познаваме днес. След повече от 15 години съвместна работа двамата решиха да сложат край на професионалните си взаимоотношения, като не измина много време, преди словашкият специалист да постави началото на ново сътрудничество със своя сънародник Алекс Молчан. 

През днешния ден световният №1 и представителят на Словакия се изправиха един срещу друг в сблъсък от втория кръг на Ролан Гарос, но двукратният шампион в Париж бе абсолютно безкомпромисен срещу по-младия си противник, надигравайки го с категоричното 6:2 6:3 7:6(4). По този начин водачът в ранглистата си гарантира място в третия етап на надпреварата, където го очаква среща с Аляж Бедене.

От началните минути на двубоя топ поставеният налагаше своя стил на игра, разпределяйки ударите си по цялата широчина на корта. Той постигаше забележителни ъгли, като благодарение на това успяваше да изтласка съперника си извън корта и да поеме инициативата в разиграването, след което да предизвика неточност от отсрещната страна. Така се стигна до два пробива в сметката на най-добрия тенисист в света, който, бидейки абсолютно непоколебим от сервис линията, не остави шансове на Молчан дори да помисли за обрат и грабна откриващия сет след по-малко от 30 минути игра.

ото на корта не се промени и във втората част, където Джокович още повече започна да изостря ударите си, докато пропуските от ракетата на словака не престанаха да се множат. Сърбинът варираше отлично, променяйки непрекъснато темпото на игра, за да достигне до възможност за пробив в шестия гейм, която бе материализирана след поредната безупречна негова акция от основната линия. Веднъж поел контрол върху резултата, Новак не направи погрешна стъпка и се доближи на сет от крайния успех.

Третата част предложи далеч повече интрига, тъй като Молчан значително стабилизира представянето си и все по-често можехме да го видим в нападателна позиция. Макар отново да допусна ранен брейк, по-нискоранкираният тенисист веднага се възползва от последвалия моментен спад в нивото на първия в света, за да осъществи моментален рибрейк. Оттам насетне словакът успяваше да остане напълно равностоен на именития си опонент и благодарение на вариативната си игра поддържаше паритета в резултата, което предизвика изиграването на тайбрек. В него обаче класата на Джокович взе връх и след няколко перфектно конструирани атаки миналогодишният шампион се откъсна напред с минипробив и 5:2 точки, което му бе напълно достатъчно, за да докара нещата до успешен за себе си завършек.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович срещна отпор от възпитаника на Вайда, но показа класата си и продължава напред! Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс молчан | новак джокович | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook