Джокович: Съперничествата с Федерер и Надал ме направиха играча, който съм

от в 16:22 на 06.09.2018
Георги Христов

Новак Джокович достигна до полуфиналите на Откритото първенство на САЩ и според повечето специалисти е фаворит за титлата в Ню Йорк. Според жребия Джокович попадна в една половина с другия главен фаворит за трофея - Роджър Федерер, но швейцарецът претърпя изненадващо поражение от 55-ия в света Джон Милман.

Независимо от това Ноле смята, че именно конкуренцията на Федерер и Рафаел Надал му е помогнала да изведе играта си до най-големите висоти.

"Благодарен съм, че бях и продължавам да се състезавам в една ера с тези играчи. Също за възможността да стана свидетел на тяхното величие и съперничество. Надал и Федерер осъществиха една от най-големите битки за всички времена, съревновавайки се на най-големите сцени толкова дълго време," заяви Джокера.

Както е известно Новак има положителен баланс и срещу двамата - нещо, което друг тенисист не може да се похвали. Ноле води с 24:22 на Федерер, а срещу Надал има дори повече успехи - 27:25.

"Изоставах в преките мачове и срещу двамата, но напоследък успях да обърна тенденцията," допълни Джокович, който има тотално предимство и срещу последния представител на голямата четворка - Анди Мъри. На шотландеца той води с 25:11.

"Да, успях да спечеля някои важни мачове срещу тези тенисисти, но загубих и доста такива. Не може да се каже, че срещите се развиват в определена посока. Става въпрос за съперничества в период от 10-15 години. Случва се да спечелиш няколко пъти поред, а след това и те да вземат такава серия."

"Мачовете срещу Надал и Федерер, а също и Мъри, ме направиха играча, който съм днес. Това така, защото винаги съм искал да спечеля срещу тях в желанието си да бъда №1, да печеля титли от Големия шлем и да реализирам всичките си успехи в моята кариера."

Най-много титли от Големия шлем:
Роджър Федерер - 20
Рафаел Надал - 17
Пийт Сампрас - 14
Новак Джокович - 13
Рой Емерсън - 12


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Съперничествата с Федерер и Надал ме направиха играча, който съм Георги Христов
Теми:  
us open | новак джокович | открито първенство на сащ | рафаел надал | роджър федерер | тенис | тенис легенди

Коментари





Следвайте ни в Facebook