Джокович със седма поредна победа срещу Надал (видео)

от в 20:01 на 13.05.2016
Георги Христов

Новак Джокович се класира за полуфиналите на "Мастърс 1000" в Рим. Световният №1 победи Рафаел Надал със 7:5, 7:6(4) Рафаел Надал за седми пореден път. Испанецът не е побеждавал Джокович от финала на "Ролан Гарос" през 2014-а и има инкасирани вече 15 поредни загубени сета.

Така защитаващият титлата си от последните две издания на надпреварата Ноле очаква следващия си съперник от мача между Доминик Тийм и Кей Нишикори.

В първия сет Надал спаси три сетбола при 6:5 за Джокович, но в крайна сметка допусна пробив в 12-ия гейм, който се оказа решителен.

След почивката Матадора поведе с 5:3 и пропусна пет сетбола. Джокович го проби и докара нещата до тайбрек. В него на два пъти лидера в ранглистата взимаше аванс от мини-пробив, но Надал стигаше до равенства. Все пак при 4:4 Джокович завърши мача със серия от три поредни разигравания в своя полза и вече има седем поредни участия в полуфиналите на състезанието във Вечния град.


С успеха си Джокович вече води с 26:23 в преките сблъсъци с бившия №1. Освен това вече е ясно, че Надал ще бъде поставен под №5 на Откритото първенство на Франция, а водач логично е сърбинът.

Формата на Джокович преди Париж също така набъбна и на 16 поредни победи.

В същото време Анди Мъри срази Давид Гофен с 6:1, 7:5. В първия сет Мъри загуби само 10 точки и затвори повече от убедително. Гофен поведе с 3:1 след почивката, но Мъри обърна до 5:4 и сервис за приключване на мача. Той не успя при първия опит, но малко по-късно в 12-ия гейм, не сгреши.

"Винаги съм се наслаждавал да играя на тази настилка, тъй като предполага най-много трудности," заяви Мъри след двубоя.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович със седма поредна победа срещу Надал (видео) Георги Христов
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook