Джокович: Това е най-слабият ми сезон от 15 години, но имаше положителни знаци на този турнир

от в 09:45 на 14.04.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович никога досега не беше губил дори сет в кариерата си, играейки срещу Каспър Рууд, само че настоящата година е изпълнена с недотам приятни прецеденти в професионалния тенис път на световния номер едно, който продължава да не е достигал финал през 2024-та, след като допусна поражение от скандинавеца в 1/2-финалите на Мастърса в Монте Карло. Все пак Джокович определено показа подобрениe в играта си спрямо фиаското в Индиън Уелс и не изглежда никак далеч от това да се завърна в борбата за големите трофеи, което беше отчетено от сърбина в последвалата му пресконференция.

За това до колко е разочарован от загубата:

- Разбира се, че съм разочарован да загубя мач по подобен начин. Беше близка битка. Поздравления за Каспър, който игра много добре в началото на първия и третия сет. Имах своите шансове, но изиграх слаб последен гейм, в който направи много непредизвикани грешки, а той продължи да играе солиден тенис до последния си удар и заслужаваше да спечели. Моята игра беше изпълнена с възходи и падения. Положителното беше, че съумях да се завърна след загубения първи сет и намерих силата в играта си, така че има известни позитиви за вземане от турнира, но разочарованието остава.

За позитивите и негативите от досегашния му сезона:

- Свикнал съм да имам много висок стандарт по отношение на очакванията ми за резултати. Ако направим сравнение с последните 15 години, то можем да кажем, че не правя никак добър сезон и е вероятно това е най-слабата ми година, имайки предвид, че все още не съм спечелил титла. Все пак достигнах до полуфиналите тук и в Австралия, а и нека не забравяме, че съм изиграл само три турнира от началото на годината. Нормално е да има сезони, в които не започваш толкова добре и се надявам, че оттук насетне ще надграждам, защото на моменти показах добър тенис и се надявам да играя дори още по-добре на следващите създания.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Това е най-слабият ми сезон от 15 години, но имаше положителни знаци на този турнир Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | монте карло | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook