Джокович триумфира в Белград и се поздрави със своята 83-та титла в кариерата!

от в 16:02 на 29.05.2021
Мирела Николова

Новак Джокович вдигна своя трети трофей на родна земя, след като надви световния №255 Алекс Молчан в двусетов сблъсък. Час и 28 минути бяха необходими на световния №1 да сломи съпротивата на своя съперник и да затвори двубоя в своя полза след 6:4 6:3, прибавяйки 83-та титла към богатата си колекция.

В откриващия сет словакът на два пъти се подаде напред в резултата с аванс от пробив - съответно в първия и петия гейм, но във всеки един от случаите преднината му не се задържаше дълго, тъй като Новак осъществяваше моментален рибрейк. В края на частта отново станахме свидетели на серия от пробиви, от която победител излезе Джокович благодарение на по-стабилното си представяне от дъното на корта, и така записа дебютния сет на своето име.

Двамата състезатели бяха изключително равностойни във втората част и резултатът вървеше гейм за гейм до шестия гейм, когато водачът в ранглистата пласира великолепно ретурите си и това му почогна да постигне пробив. Още в ответния си сервис гейм обаче той отново допусна спад в концентрацията си и паритетът бе незабавно възвърнат. В крайна сметка плитките начални удари на Молчан откриха нови брейкболи пред Джокович, от които той веднага се възползва и си осигури възможност да сервира за титлата. Заставайки на сервис линията, той не срещна затруднения и не след дълго ликуваше със своя 83-ти АТР трофей!

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович триумфира в Белград и се поздрави със своята 83-та титла в кариерата! Мирела Николова
Теми:  
atp | белград | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook