Джокович: Трудно ми е да бъда близък с Надал, защото това може да се обърне срещу мен

от в 03:15 на 31.07.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович беше запитан от сръбски журналист дали усеща Рафаел Надал в известен смисъл като свой брат, имайки предвид техния сходен път в професионалния тенис и обстоятелството, че толкова много години делят най-голямата сцена в спорта, а 24-кратният "мейджър" шампион не изненада никого, споделяйки как двамата с Матадора са далеч от това дори да бъдат в приятелски отношения и даде причините, поради които за момента не желае Надал да бъде в кръга му от приближени.

"Няма братство. Става въпрос по-скоро за едно съперничество, което ни е накарало да изпитваме огромно взаимно уважение един към друг заради всички наши постижение през годините. Много е трудно е да сме близки, защото той е най-големият ми съперник и не искам да му давам вътрешна имформация за живота ми и това как се чувствам, защото това може да бъде използвано срещу мен. Затова няма как да пазя близо до себе си, човек от подобно равнище в моя спорт.

Кой обаче знае? Ще имаме дълъг живот пред себе си, когато кариерите ни приключат. Двамата с Рафа сме семейни хора, така че се надявам за в бъдеще да обърнем нещата и да живеем с различно възприятие, както и усещане един за друг" - разкри Джокович в пресконференцията си след успеха над "Краля на клея" от втория кръг на олимпийския тенис турнир.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Трудно ми е да бъда близък с Надал, защото това може да се обърне срещу мен Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | париж 2024 | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook