Джокович: Уникално бе да имам Федерер зад гърба си, би бил страхотен треньор

от в 18:13 на 27.09.2022
Мирела Николова

Една легендарна тенис кариера приключи през изминалия петък, когато Роджър Федерер изигра своя последен професионален двубой. Въпреки това швейцарецът бе категоричен, че ще остане близо до спорта, като намекна, че е възможно в бъдеще да стане наставник на някой обещаващ млад талант. Наскоро Новак Джокович коментира тези думи и заяви, че е уверен в успеха на своя голям съперник, в случай че Маестрото реши да поеме по този път.

"Уникално изживяване е да имаш някого зад гърба си на всяка почивка и този някой да бъде най-големият ти съперник. Интересно е да разбереш по какъв начин останалите виждат играта и съветите, които ти дават по време на срещата. Мисля, че Роджър може да предложи много като треньор, би бил страхотен. Напълно логично е да очакваме, че неговите съвети ще бъдат изключително полезни и ценни. Ако това наистина се случи, съм сигурен, че той ще допринесе с много за подобряването на играта на дадения тенисист във всеки аспект не само на корта, но и извън него.

Той несъмнено е един от най-великите играчи заради своя стил на игра и начина, по който прави нещата да изглеждата така, сякаш не влага никакво усилие. Хората вероятно си мислят, че талантът му е даденост от Бог, но всъщност Роджър винаги говори за това колко време ще му е нужно, за да усъвършенства играта си дотолкова, че да изглежда лесно. Уважавам това и знам през какво е трябвало да премине, за да изпълни ударите, които на пръв поглед са лесни, но всъщност са изключително трудни за изпълнение", споделя Ноле.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Уникално бе да имам Федерер зад гърба си, би бил страхотен треньор Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook