Джокович: Усещам, че съм на правилния път; отдавна не сме виждали играч като Алкарас

от в 23:50 на 06.05.2022
Мирела Николова

Новак Джокович не остави никакви шансове на Хуберт Хуркач в двубоя им от четвъртфиналната фаза на Мастърса в Мадрид, надделявайки в последователни сетове, като по този начин си осигури участие на полуфиналите, където ще се изправи срещу 19-годишния Карлос Алкарас. На пресконференцията си след двубоя световният №1 отговори и на въпрос на нашия екип, отнасящ се за това кого предпочита да срещне измежду Надал и Алкарас, като сърбинът заяви, че за него това е без значение, тъй като се опитва да се концентрира върху своята игра. Ето и какво още каза 20-кратният шампион от Шлема по отношение на играта си дотук, както и предстоящия сблъсък.

"Доволен съм от представянето си днес и усещам, че съм на правилния път към това да се завърна на желаното ниво. Мач като днешния ми дава сигурност, мотивира ме и много се радвам, че успях да покажа солидна игра. Реализирах по един пробив във всеки от двата сета, което беше решаващо. Хуберт е играч от топ 10, изключително труден опонент и особено в подобни условия определено е много опасен. Когато играеш срещу подобен тенисист, трябва да си готов да дадеш всичко от себе си. Утре съм решен да направя още едно стабилно представяне. Днес сервирах по-добре в сравнение с първия ми мач, което е от особена важност. Това, че не позволих нито веднъж сервис геймовете ми да бъдат застрашени и съумях да го задържа далеч от брейкболи, ми осигури сигурност. Чувствах се спокоен и това и ми позволяваше да бъда по-агресивен на ретур.

Алкарас притежава множество специални качества, постига рекорди и това е впечатляващо. Играе изключително добре. В миналото сме имали страхотни шампиони, но днес е много трудно за младите да достигат подобни успехи. Всички помним постижението на Майкъл Ченг, ала сега не подобни неща са рядкост. Отдавна не сме виждали тийнейджър да играе така. Последните му 6 месеца бяха уникални. Имах възможността да проведа с него съвместна тренировка и мога да кажа че освен много талантлив, той е и много готин като човек извън корта", разказа Ноле.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Усещам, че съм на правилния път; отдавна не сме виждали играч като Алкарас Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | мадрид | новак джокович | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook