Джокович: В момента не съм на едно ниво с Алкарас и Синер; никога не съм го изпитвал преди

от в 15:02 на 15.07.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович определено се намира в най-трудния си сезон, откакто е част от ATP Тура. Сърбинът за пръв път от 17 години насам ще влезе в месец август без спечелена титла, а изглежда самото самочувствие на големия шампион е пострадало от всички тези неуспехи и загубата от Карлос Алкарас на финала на Уимбълдън го е накарала да осъзнае, че към този момент неговото равнище не е достатъчно добро, за да спори с испанеца и Яник Синер за най-големите трофеи в света на тениса.

"Днес усещането ми на корта беше, че съм състезател от по-ниска класа спрямо Карлос. Той беше по-добър и изигра по-добре всеки един удар, отколкото аз го направих. Това е. Не мисля, че можех да направя много повече в този мач. Алкарас не ми даваше никакви лесни точки, когато сервирах и действаше с огромна вариация. Никога не съм го виждал да поддържа подобни стандарти на начален удар. В един момент достигна до почти 220 километра. Това е много по-бързо от обичайното за него. Очевидно е имал страхотна сервис тренировка през вчерашния ден. Бях надигран в абсолютно всеки един компонент на играта.

Със сигурност достигането до финала на Уимбълдън е отлична инжекция за самочувствието, но днес се изправих срещу най-добрия играч в света през тази година (заедно с Яник Синер) и просто не бях на неговото равнище. Двамата със Синер са много по-добри от останалите през тази година и усещам как към този момент бих бил неспособен да ги победя в късните фази на турнирите от Големия шлем или Олимпиадата.

Ще трябва да играя много по-добър тенис от днес и да се чувствам много по-добре на корта, за да имам шансове. Никога преди не съм изпитвал подобно нещо в живота си. Обикновено се изправям и ставам по-силен, когато се намирам пред лицето на опасността. Точно това ще се опитам да направя и този път" - сподели Джокович в последната си пресконференция на Уимбълдън.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: В момента не съм на едно ниво с Алкарас и Синер; никога не съм го изпитвал преди Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook