Джокович: Вече казах, че Алкарас е фаворит в моите очи, но съм готов за предизвикателството

от в 08:51 на 07.06.2023
Калоян Соколов

Този петък се очертава да бъде истински празник за феновете на тенис, защото ще видим Карлос Алкарас и Новак Джокович в 1/2-финална битка на Ролан Гарос, а победителят от срещата е много вероятно да оглави и световната ранглиста след края на турнира. Мнозина специалисти определят предстоящата среща за същинския финал на Откритото първенство на Франция, а самият Джокович иглежда е не по-малко нетърпелив да излезе на корта и да премери сили с настоящия водач в класацията на ATP:

"Алкарас прави много добро впечатление с поведението си. Чудесно момче на корта и извън него. Той внася огромен интензитет на корта, а това ми навява спомени за един друг испанец, който обаче играе с лявата ръка. Несъмнено Карлос заслужава успеха си. Той работи много здраво и вече е напълно завършен играч. За да бъдеш най-добрия, то трябва да побеждаваш най-добрите. Още преди началото на турнира казах, че той е фаворитът за титлата в моите очи и това не се е променило, но съм изиграл достатъчно подобни мачове в кариерата си, за да бъда отново готов.

Със сигурност ще трябва да започна много по-силно, защото днес бях забравил най-добрия си тенис в съблекалнята и направих огромен брой грешки в откриващите два сета.  Знам, че много хора очакват този сблъсък, а аз самият също обичам предизвикателствата, като мач с Алкарас е най-голямото такова на тазгодишния Ролан Гарос и нямам търпение за началото на полуфинала" - сподели 22-кратният шампион от Шлема.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Вече казах, че Алкарас е фаворит в моите очи, но съм готов за предизвикателството Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | новак джокович | Пресконференции | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook