Джокович: Вероятно Федерер трябваше да играе поне веднъж на корт №1

от в 14:27 на 09.07.2021
Мирела Николова

Организаторите на Уимбълдън срещнаха голяма доза критики относно изготвянето на програмата и разпределянето на мачовете на отделните кортове. Световният №1 Новак Джокович също изрази мнението си по този въпрос, като според него Роджър Федерер е трябвало да изиграе поне един от своите двубои на корт 1, за да се даде шанс на младите играчи да усетят атмосферата на централния корт. 

По време на тазгодишния Шампионат в Лондон всички срещи на Маестрото се проведоха на централния корт, докато водачът в ранглистата трябваше да изиграе мача си от трети кръг срещу Денис Кудла на втория по големина корт.

"Нямам проблем по отношение на програмата. Свикнал съм да играя поне един мач на корт 1“, каза Новак на пресконференцията си след победата над Мартон Фучович. „Обикновено, когато Роджър и Рафа участват в един и същ турнир, това се отнася и за тях. Федерер е играл всичките си мачове досега на централния корт и честно казано, не виждам нещо лошо в това.

Дали трябваше да играе на корт 1, за да може някои млади тенисисти, като Матео Беретини, да получат възможност да играят на централния? Вероятно да. Но в крайна сметка това е решение на организаторите. Предполагам, че е така, защото не е сигурно дали Роджър ще се завърне на Уимбълдън през следващата година", завърши 19-кратният шампион от Шлема.

Източник: TennisHead


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Вероятно Федерер трябваше да играе поне веднъж на корт №1 Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | новак джокович | роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook