Джокович: Винаги съм вярвал, че ще достигна рекордите на Федерер и Надал

от в 13:26 на 14.06.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович влезе в историята на тениса, като вече е първият тенисист в историята спечелил всеки от турнирите от Шлема поне по два пъти. Световният номер едно сам призна как триумфа му в Париж може да се определи за един от най-значимите в неговата кариера, а ето какво още сподели Ноле непосредствено след мача:

"Много съм горд, че влязох в историята на любимия си спорт. Предвид всички събития от последните 48 часа, това е едно от трите най-големи постижения в кариерата ми. Преди това победих Рафа на неговия любим корт за четири часа и половина, така че вчера дори не тренирах. Днес Циципас се бореше за дебютната си титла в Големия шлем, което никога не е лесно, но от друга страна нямаше какво да губи и стартира много мощно. Във втория сет имах сериозен психически и физически спад, а той напълно улови момента и тотално ме надиграваше.

Впоследтвие обаче се завърнах със съвсем нова нагласа, като усетих как Стефанос започна да изпитва сериозни колебания с течение на двубоя и от средата на третата част насетне всъщност харесвах изгледите си за победа. В главата ми обикновено има два гласа, които сериозно се конфронтират. Единият казва, че всичко е свършило и мачът е загубен. Трябва да призная, че след първите сетове той звучеше много убедително, само че съумях да го преодолея и се свързах с втория, който ме тласкаше към успеха.

Що се отнася до рекордите на Роджър и Рафа, то те никога не са ми се стрували недостижими и съм вярвал силно, че мога да ги достигна. Сега съм само на една титла от тях, ала всеки от нас продължава да се състезава. Разбира се, аз ще продължавам да ги гоня, но също така имам свой собствен път и не бива да го забравям - сподели световният номер едно.

Източник: GoTennis.ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Винаги съм вярвал, че ще достигна рекордите на Федерер и Надал Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook