Джокович взе шеста титла в Маями и подобри куп рекорди

от в 21:30 на 03.04.2016
Tennis.bg

Новак Джокович спечели за шести път АТР турнира в Маями. Сърбинът победи с 6:3, 6:3 Кей Нишикори за малко под час и половина игра. Така той вече има рекордните 28 титли от сериите "Мастърс 1000", изпреварвайки Рафаел Надал във вечната класация.

Освен всичко Ноле се очаква да излезе под №1 в подреждането по приходи от наградни фондове в кариерата си с 98,2 милиона долара. Веднага след него ще бъде Роджър Федерер с минимална разлика. Новак остави зад себе си и треньора си Борис Бекер като в кариерата си вече има 714 победи на професионално ниво, а германецът заема 12-о място във вечната класация със 713. На десето място е Пийт Сампрас със 762.

Първият сет бе изпълнен с куп пробиви и двамата направиха повече грешки от печеливши удари. Още в първия гейм Нишикори проби на 15, но световният №1 отговори моментално за 1:1. Историята се повтори пак малко по-късно, когато Джокович дръпна за 4:2, но допусна този път Нишикори да направи рибрейк. Любопитното е, че последната точка на Кей бе в аут, но Новак не оспорва.

Джокович проби за трети път при 5:3 и този път не допусна изненада като приключи за само 34 минути първата част.

Серията на Новак набъбна и той тръгна с пробив на старта на втория сет. При 4:3 Нишикори получи и медицинска помощ заради проблем в лявото коляно. До края Джокович не срещна повече проблеми и затвори мача в два сета.

С успеха си в Маями Джокович осъществи за трети пореден път дубъл от най-престижните състезания в този период от годината - в Индиън Уелс и Маями. Освен всичко изравни Андре Агаси с шест трофея във Флорида.

Следващият заявен турнир от лидера при мъжете започва на 10-и април в Монте Карло. Миналата година Новак се наложи във финала срещу Томаш Бердих.

"Винаги съм се радвал да се връщам тук. Надявам се в следващите години ще продължа да имам такъв успех. Искам да благодаря на моя екип, който ме придружава и прави възможно осъществяването на мечтите ми. Не знам дали сте чули слуховете как турнирът ще се мести, но искам да ви уверя, че той остава тук и занапред," заяви Ноле при награждаването.


Виж още:

Триумфът на Джокович в снимки


"Беше тежък мач. Да играя срещу Новак винаги е голямо предизвикателство," заяви от своя страна вицешампионът Нишикори.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович взе шеста титла в Маями и подобри куп рекорди Tennis.bg
Теми:  
кей нишикори | мастърс 1000 | маями | новак джокович | тенис | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook