Джокович взе сладък реванш от Зверев и вече е №2 в света (видео)

от в 12:27 на 13.10.2018
Калоян Пламенов

Новак Джокович си взе сладък реванш от Александър Зверев за загубения финал в Рим преди година и го победи в 1/2-финалите на "Мастърс" надпреварата в Шанхай след 6:2, 6:1. Това е негов четвърти финал в Шанхай, като има три трофея от турнира. 

По този начин сърбинът на практика си осигури и второто място в световната ранглиста от следващата седмица, а при триумф в турнира ще се доближи само на 215 точки от лидера Рафаел Надал и така ще увеличи значително шансовете си да завърши годината като първа ракета.

Освен това победата е осма поредна за Джокера над играч от топ 10, а с класирането си на финала той затвърди впечатленията, че се намира в брилянтна форма.

Сърбинът вече е успял да спечели 26 от последните си 27 мача в тура. 

На финала той ще срещне победителя от другата 1/2-финална двойка между Борна Чорич и Роджър Федерер, където Маестрото е абсолютен фаворит за успеха и при подобно стечение на обстоятелствата можем да наблюдаваме много зрелищен финал. 

По време на самата среща Джокович доминираше изцяло и с пробиви в шестия и осмия гейм успя да вземе с лекота първия сет. Вторият сет също започна отлично за него и той проби в четвъртия гейм, а след това затвърди с лекота пробива си. 

До края на сета Джокера проби и в шестия гейм и след това затвърди и втория пробив, за да стигне до крайния успех. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович взе сладък реванш от Зверев и вече е №2 в света (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
александър зверев | новак джокович | тенис турнир в шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook