Джокович за 17-те си участия в Монте Карло: Това е възрастта на Синер и Алкарас

от в 06:59 на 10.04.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович е един от най-големите перфекционисти, които познава спорта, но дори световният номер едно трудно може да намери от какво да бъде недоволен във вчерашния си двубой от откриващия кръг на Мастърса в Монте Карло. Сърбинът се завърна по впечатляващ начин на корта и изглежда напълно готов да загърби слабото си начало на сезона, като отпусна само три гейма на Роман Сафиулин. Впоследствие топ поставеният призна, че е изключително доволен от играта си в двубоя, а също така коментира факта, че вече има изравнен беой участия с Рафаел Надал в Княжеството (17):

- Днес се чувствах страхотно на корта. Бих казал, че е едно от най-добрите ми представяния през последните 6-7 години в Монте Карло. Това обаче е едва началото на турнира и съперниците ще стават все по-трудни, така че ще се опитам да запазя нивото си занапред в турнира. Хареса ми как се чувствах на корта и по какъв начин удрях топката. Изглежда, че вложената работа се отплаща, защото прекарах много часове, в които мислех за предходните турнири и какво не се е получило в тях. Нека обаче не избързваме и не вдигаме прекалено много очакванията, защото става въпрос за само един спечелен мач.

17? Това са също така годините на Синер и Алкарас. Забавно е, защото вчера се срещнах с Рохан Бопана, който е най-възрастният номер едно в историята изобщо, а аз съм най-възрастния водач в световната ранглиста на сингъл някога. Той ми обърна внимание, че нашата обща възраст е 80 години, но държа да отбележа, че неговата заслуга е по-голяма за този общ сбор (44) и все още се чувствам млад" - завърши шеговито Джокович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за 17-те си участия в Монте Карло: Това е възрастта на Синер и Алкарас Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | монте карло | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook