Джокович за Надал, Тийм и изместването на Голямата тройка от новоизгряващите звезди в тениса

от в 06:35 на 20.04.2021
Диана Андреева

Новак Джокович през тази седмица е в родния си град Белград, за да вземе участие в домашния си турнир от серията ATP 250. Докато е в Сърбия, световният номер едно коментира актуални теми в тенис света. Ето и изказванията на Ноле:

Джокович относно Рафаел Надал 

Новак Джокович коментира отношението си към 20-кратния шампион от Големия шлем Рафаел Надал и изказването му по-рано през деня, в което заяви, че Джокович е "обсебен от постигането на световни рекорди":

"Ако трябва да определя кой тенисист уважавам най-много в Тура това безспорное Рафаел Надал. Той е най-големият ми опонент, усилията, които е положил, за да достигне до това ниво, са един от многото поводи, пораждащи моя респект към него. Но не съм обсебен от рекордите, както той заяви по-рано през деня."

Джокович: Тийм е звезда, страхотен човек и шампион

Джокович говори и за своя приятел и колега Доминик Тийм, който отказа няколко поредни участия в турнири, поради травма, а едно от оттеглянията му дойде именно в домашнота надпревара на Новак - Serbia Open:

"Той е звезда, страхотен човек, шампион от Големия шлем. Повечето тенисисти страдат от липса на мотивация, породена от балоните, в които играем и празните трибуни на кортовете. Но трябва да приемем ситуацията такава, каквато е."

Джокович за представянето на Голямата тройка 

Монте Карло, Маями и ATP Cup са само част от турнирите, които доказаха, че Голяма тройка постепенно отстъпват своите челни позиции в ранглистата и позволяват на младите тенисисти да вземат инициативата в Тура.

"Вие винаги очаквате Голямата тройка да доминира, но времената се променят. Нормално е. Искам да бъда винаги на върха, но когато аз, Рафа и Роджър престанем да печелим, ще приемам фактите и ще отстъпим."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за Надал, Тийм и изместването на Голямата тройка от новоизгряващите звезди в тениса Диана Андреева
Теми:  
белград | новак джокович | сърбия

Коментари





Следвайте ни в Facebook