Джокович за отказването на Медведев: Шокиран съм, беше по-добрият във всеки от сетовете

от в 18:28 на 08.10.2022
Мирела Николова

Сблъсъкът в полуфиналите на АТР 500 турнира в Астана между Новак Джокович и Даниил Медведев бе очакван с огромно нетърпение, имайки предвид класата на всеки от двамата играчи и заряда, с който е изпълнен всеки един техен мач. Днешната среща помежду им също не разочарова, след като в първите два сета станахме свидетели на забележителното майсторство на двамата от основната линия, преди руснакът да вземе изненадващото решение да се откаже от двубоя след края на последната точка във втората част.

В хода на целия мач дотогава световният №4 не показа никакви признаци на дискомфорт, поради което решението му да не продължи срещата, представляваше истински шок за всички, включително и за самия Джокович. По време на интервюто си на корта сърбина призна, че не е очаквал подобно стечение на обстоятелствата, като също така разкри детайли за състоянието на съперника си, който му е споделил причините за оттеглянето.

"Все още съм изненадан, че Даниил се отказа от мача. Изглеждаше в напълно добро физическо състояние. Може би в последните 7-8 точки бе една идея по-бавен в придвижването си по корта, но наистина подобен край е шокиращ за мен, бях готов за битка в третия сет. Искрено се надявам, че травмата му не е нищо сериозно, тъй като той е страхотен човек, истински боец и съм убеден, че нямаше да се откаже, ако не чувстваше, че не може да продължи повече или че ще влоши контузията. Каза ми, че е разтегнал адуктор. Стискам палци да не е сериозно. Той беше по-добрият във всеки от сетовете и му желая бързо възстановяване", сподели Ноле минути след края на срещата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за отказването на Медведев: Шокиран съм, беше по-добрият във всеки от сетовете Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook