Джокович за предстоящия сблъсък с Надал: Вярвам, че мога да спечеля

от в 11:16 на 10.06.2021
Мирела Николова

Корт "Филип Шатрие" за поредна година ще стане арена на невероятно зрелище, каквито именно са всички сблъсъци, противопоставящи един срещу друг двамата титани на съвременния мъжки тенис - Новак Джокович и Рафаел Надал. Двамата преодоляха съпротивата съответно на Матео Беретини и Диего Шварцман на четвъртфиналите, за да оформят епизод №58 на своето легендарно съперничество.

„Този мач няма да е просто обикновена среща. Нека си признаем - това е най-голямото предизвикателство, което може да съществува: да играеш на клей срещу Надал, на този корт, на който той е имал толкова много успехи в кариерата си. Няма как да е по-трудно", каза Джокович на пресконференцията си след победата над Беретини. „Разбира се, всеки път, когато се изправим един срещу друг, има допълнително напрежение и множество очаквания. Чувството е различно, когато Рафа е от другата страна на мрежата, но мисля, че именно затова нашето съперничество е историческо. Толкова много пъти съм имал привилегията да се състезавам с него".

„Съперничеството с Рафа и Роджър ме направи по-добър играч, помогна ми да разбера какво трябва да подобря в играта си, за да стигна до нивото, на което те вече бяха, когато навлизах в Тура", добави световният №1. "Ако трябва да посоча най-големия си съперник, който някога съм имал в кариерата си, то вероятно ще избера Рафа."

„Предварителната ми настройка преди двубой срещу него, независимо от турнира или настилката, винаги е различна от всяка друга. Качеството и нивото на играта си, които показах през последните няколко седмици на клей - в Рим, Белград и тук, ме обнадеждават за предстоящия сблъсък. Уверен съм. Вярвам, че мога да спечеля, иначе нямаше да бъда тук. Нека направим страхотна битка", завърши 18-кратният шампион от Шлема.

Източник: АТР

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за предстоящия сблъсък с Надал: Вярвам, че мога да спечеля Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook