Джокович за пресконференцията на Надал: Част от мен също ще си отиде с оттеглянето на Рафа

от в 10:36 на 28.05.2023
Калоян Соколов

През миналата седмица Рафаел Надал свика пресконференция, на която обяви как все още не е преодолял контузията си от Аустрелиън Оупън и има голяма вероятност повече изобщо да не го видим на корта през настоящия сезон. Матадора също така разкри, че е много вероятно 2024-та да е неговата последна година в професионалния тенис, а медиите не пропуснаха да запитат Новак Джокович как се е почувствал, когато е чул всичко това от устата на своя най-голям опонент в надпреварата за тенис величие:

"Неучастието му е огромна загуба за тениса, но определено не ми липсва да го виждам тук, защото съм имал твърде малко успехи срещу него на Ролан Гарос. Със сигурност липсата на Рафа прави схемата далеч по-отворена, тъй като ако той беше тук, то фаворитът щеше да бъде ясен. Гледах неговата пресконференция и в началото останах наистина шокиран, когато обяви, че вероятно следващата година ще е последната в неговата кариера. Винаги съм казвал, че той е най-големият ми съперник и усетих как част от мен също ще си отиде с неговото евентуално отказване.

Никога не съм крил, че играя, за да подобрявам рекордите и присъствието на Рафа е бил голям мотивационен фактор за мен. Той е един от хората с най-голямо влияние върху моето израстване като играч. През цялото време сме се бутали взаимно напред и надпреварвали кой ще постигне повече от другия. Признавам си, че въпросните новини ми въздействаха емоционално и мога единствено да пожелая на Рафа да се завърне на корта още в края на този сезон" - пожела Ноле на 14-кратния шампион в Париж.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за пресконференцията на Надал: Част от мен също ще си отиде с оттеглянето на Рафа Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook