Джокович за загубата: Болезнено е, но точно такива моменти те правят по-силен

от в 10:24 на 04.12.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович и сръбският отбор трябваше да напуснат финалите за Купа "Дейвис", след като бяха отстранени от хърватския тим в решителния сблъсък на двойки и така сезонът за 20-кратния шампион от Шлема приключи. Впоследствие Ноле даде последната си пресконференция за годината, а ето какво сподели на нея:

"Опитахме се да спечелим, но нещата не сработиха както трябва. Категорично трябва да подобрим представянията с на двойки в бъдеще и ни е нужно да имаме тандем, който постоянно играе заедно по турнирите, за да имаме шанс за титлата в състезанието. В противен случай, то задачата за евентуален триумф остава с изключителна трудност и бихме имали цял връх Еверест за изачване пред себе си.

Сезонът най-после приключи и се чувствам много изморен, като сега просто искам за малко да се отделя от тениса и да прекарам качествено време с моето семейство. Имам нужда от една хубава почивка, а впоследствие ще планувам графика си за 2022-а. Все пак не съжалявам за нито една надпревара, която изиграх от лятото насам и не съжалявам за нищо в живота си. Опитвам се да извличам нужните уроци точно от трудни ситуации подобни на тази. Поражението е наистина болезнено, само че точно в такива моменти имаш най-големите възможности станеш по-силен, да израснеш и да се развиеш, за да се превърнеш в по-добър играч и човек" - завърши световният номер едно.

 Източник: TennisMajors


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за загубата: Болезнено е, но точно такива моменти те правят по-силен Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | купа дейвис | новак джокович | Пресконференции | сърбия | хърватия

Коментари





Следвайте ни в Facebook