Джокович: Зад организацията ми стоят няколко много влиятелни фигури от САЩ

от в 10:55 на 02.06.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович стартира кампанията си на Ролан Гарос с безпроблемен успех над Тенис Сандгрен и имаше привилегията да бъде част от първата нощна сесия при мъжете в историята на турнира. Сърбинът надгради доброто си представяне от Белград през миналата седмица и с лекота се класира за втория кръг на надпреварата, а ето какво разкри в последвалата си пресконференция:

За вечерната сесия и отминалия двубой:

- Ако трябва да бъда честен, то за мен беше странно да играя толкова късно тук. От друга страна се чувствам поласкан, че мога да бъда част от едно историческо събитие за състезанието и нямах проблем с липсата на публика, защото емоциите от мачовете пред родна публика все още не са утихнали в мен и се чувствам много положително зареден. Доволен съм от играта си, която непрестанно се подобрява от срещите ми в Рим насам, като днес показах наистина високо ниво на тенис.

За отказването на Наоми Осака

- Напълно я разбирам и подкрепям, защото и аз съм имал неведнъж сложни отношения с медиите през годините. Знам отлично какво е усещането да оставаш неразбран, така че съчувствам на Наоми.

За организацията PTPA

- Нашата Асоциация на професионалните тенисисти има подкрепата на 80 процента от играчите в световния топ 500. Разполагаме с няколко много богати и влиятелни хора в САЩ, които ни подпомогат финансово - призна световният номер едно.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Зад организацията ми стоят няколко много влиятелни фигури от САЩ Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | Пресконференции | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook