Джокович загуби сет срещу световния №119, но все пак е финалист в Белград

от в 16:57 на 28.05.2021
Мирела Николова

Новак Джокович намери място на финала на АТР 250 надпреварата в Белград след трисетова победа над световния №119 Андрей Мартин. В луд мач, изпълнен с множество смени на ролите, водачът в ранглистата наложи волята си след 6:1 4:6 6:0 и се поздрави с крайния успех, осигурявайки си билет за мача за титлата, където ще се изправи срещу някого измежду Федерико Делбонис и Алекс Молчан.

Двубоят стартира по превъзходен начин за сърбина, който пласираше перфектно ударите си и успяваше да налага своето темпо на игра, предизвиквайки неминуеми грешки от ракетата на противника си. Това доведе до пробив още в откриващото подаване на Мартин, а по-късно световният №1 дублира преднината си от брейк, за да затвори дебютната част в своя полза.

В началото на втория сет Джокович изпита колебания в първия си сервис гейм, от които словакът незабавно се възползва. Той не успя да задържи аванса си дълго време, тъй като 18-кратният шампион стабилизира играта си и осъществи моментален рибрейк. Последваха силни минути за представителя на домакините и той реализира пробив за 4:3, който го приближи максимално до крайната победа. Противно на очакванията, това беше последният спечелен гейм за Новак, чието ниво рязко спадна и той предаде следващите си две подавания, като по този начин спомогна паритетът в отделните части да бъде възстановен.

Решителният трети сет обаче се превърна в същински тенис урок от страна на Джокович, който бе властелин на корта и показа нагледно разликата в класите между двамата. Ноле рядко отпускаше точка на свой сервис, което, в комбинация с великолепното му представяне от ретур, доведе до 3 пробива на сметката на сърбина, гарантирали му място в мача за трофея.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович загуби сет срещу световния №119, но все пак е финалист в Белград Мирела Николова
Теми:  
atp | белград | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook