Непоклатим: Джокович издържа сервис канонадата на Попирин и оформи зрелище с Руне в Лондон

от в 00:01 на 07.07.2024
Елеонора Александрова

Новак Джокович срещна сериозен тест, в лицето на един от тенисистите, намиращи се в форма през тази година, а именно Алексей Попирин, ала сърбинът отново демонстрира класата си и спря похода на ентусиазирания австралиец, надигравайки го с резултат 4:6 6:3 6:4 7:6 (3) и така се класира за 1/8 финалите на Уимбълдън, където ни очаква суперсблъсък срещу Холгер Руне, който за пръв път в своята кариера обърна мач от 0:2 сета, след като спря квалификанта Куентен Алис.

Първата част се характеризираше с атакуващ тенис от двамата тенисисти. С мощни начални удари и кратки разигравания, те рутинно печелеха подаванията си, ала при 3:3 Попирин показа изненадващо дълбоки ретури, които затрудниха сериозно неговия именит опонент и така аутсайдерът съумя да реализира пробив. В следващите си сервис геймове световният номер 47 бе безкомпромисен и запазвайки преднината си, поведе сензационно в сетовете.

Загубената първа част по никакъв начин не повлия негативно втория поставен, а напротив - 7-кратният вдигна нивото си на игра, докато Попирин се поддаде на напрежението и постепенно започваше да отстъпва на Джокович. Това позволи на Джокович да поеме инициативата и не само да поведе с пробив при 3:1, но и да играе за втори такъв при следващото подаване на австралиеца. Макар и вторият брейкбол да не бе реализиран, то преднината на сърбина бе запазена до края на сета и така силите бяха изравнени.

Рекордьорът по брой титли от Големия шлем подобри представянето си в третата част. С ранен пробив легендарният тенисист превъзхождаше аутсайдера, запазвайки преднината си, като пласира цели 15 уимъра срещу едва 2 непредизвикани грешки, което го изведе до аванс от 2:1 сета и наглед "Джокера" имаше пълен контрол над мача към този момент.

Развитието на последния сет до голяма степен наподобяваше на това на първия. С равностоен тенис от двете страни, до възможност за пробив така и не се стигна чак до единадесетия гейм. При 5:5 световният номер 2 разполагаше с три скрити мачбола, ала с впечатляваща игра от начален удар, Попирин ги отрази и така се стигна до тайбрек.

Макар и първата точка от дългия гейм да бе спечелена от аутсайдера, то това бе един от малкото проблясъци за него, тъй като след това Джокович изцяло пое контрола на тайбрека и затвори мача с резултат от 7:3, за да се класира за втората седмица на най-престижния турнир!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Непоклатим: Джокович издържа сервис канонадата на Попирин и оформи зрелище с Руне в Лондон Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алексей попирин | новак джокович | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook