Шампионът се завърна у дома: 100 хиляди посрещнаха Джокович като божество в Белград (видео)

от в 15:19 на 13.08.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович се завърна в Белград и беше посрещнат като живо божество. Вчера медалистите от сръбската олимпийска делеганция бяха поканени на официална визита в кметството, а под балкона 100 хиляди фенове очакваха своите герои. Разбира се, хората бяха излезли най-вече заради двете си големи звезди, а именно Джокович и голямата баскетболна сензация Никола Йокич, който изведе до голяма степен собственоръчно "плавите" до бронза в Париж.

"Дами и господа, посрещнете най-добрия спортист в света, Новак Джокович" - гласеше обялението за появата на златния медалист от олимпийския тенис турнир във френската столица, който излезе на балкона със широка усмивка, докато неговите сънародници скандираха името му, а 24-кратният шампион изглеждаше по-щастлив от всякога, минавайки през усмивки, смях и най-вече сълзи на радост.

"Дългоочакваното злато е най-после в ръцете ми и това е най-хубавото чувство, което някога съм изпитвал. Влязох на тази Олимпиада без нито един спечелен трофей през годината и със скорошна контузия. Мнозина поставяха под въпрос качеството на моя тенис. Малко хора ме смятаха за фаворит, но аз тайно вярвах, че съм способен да бъда олимпийски шампион и сега стоя пред вас като такъв.

Знаех, че това може да е последният ми шанс да спечеля златния медал. Не загубих нито сет и бих казал, че това беше един от най-добрите ми турнири някога. Обичам ви и усещах вашата подкрепя през цялото време, а сега тя ми трябваше повече, от когато и да било някога в миналото.

Това е моето най-голямо спортно постижение и гордо нося този златен медал, защото го спечелих за Сърбия. Ще дам най-доброто от себе си да бъда и в Лон Анджелис, защото няма по-хубаво чувство от това да представляваш страната си" - сподели "Джокера" в своята изключително емоционална реч.

Впоследствие сръбската спортна делегеция направи нещо като парад из улиците на града, а Джокович често отваряше прозорците на автомобила, в който се возеше, за да може хората да се докоснат до него и да се снима с почти всеки един желаещ. Самото настроение по улиците беше изключително приповдигнато, като не липсваше заря, фойерверки и множество скандирания в подкрепа на големите герои на нацията.

Накрая вечерта завърши в типично балкански стил и спортните герои на западната ни съседка се отдадоха на празненства в местно нощно заведение, където Ноле се отдаде на песни и танци, а неговите колеги от отборите по водна топка и баскетбол изглежда са склонили твърдия алкохолен въздържател да полее триумфа си с поне една чаша шампанско, което се случва на тенисиста за втори път през последната седмица, но това е напълно позволено на един олимпийски шампион.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионът се завърна у дома: 100 хиляди посрещнаха Джокович като божество в Белград (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | любопитно | новак джокович | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook