Джокович: Музети се е доказал на голямата сцена, все пак победи Григор Димитров

от в 10:04 на 06.06.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович продължава на тазгодишния Ролан Гарос без загубен сет и вече е във втората седмица на турнира, където му предстои сблъсък с италианския тийнейджър Лоренцо Музети, с когото никога досега не са се срещали, но световният номер едно все пак изказа наблюденията си за младията талант, които са били придобити по време на тренировъчни сесии помежду им:

" Лоренцо е много приятно хлапе. През този сезон често тренирахме заедно в Монте Карло и мога да кажа, че наистина харесвам как играе. Той има много мощ в ударите си от основната линия, може да използва тежък топспин, справя се отлично на мрежата а освен това миксира чудесно сервиса си и има отлично чувство при изпълнението на късите топки.

Той наистина притежава всестранно развити качества, които могат да са му от полза не само клей. Всъщност неговите най-големи победи са постигнати на твърда настилка, като например тази срещу Димитров в Мексико, така че той вече се е установил на най-високото ниво и със сигурност ще бъде голямо предизвикателство. Именно затова със сигурност ще трябва да покажа най-доброто от себе си, защото Музети няма да има какво да губи и ще излезе, опитвайки се да покаже тениса на живота си" - завърши световният номер едно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Музети се е доказал на голямата сцена, все пак победи Григор Димитров Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | любопитно | новак джокович | Пресконференции | тенис интервю

Коментари





Следвайте ни в Facebook