Джон Иснър: ATP е една счупена система

от в 10:43 на 26.02.2021
Диана Андреева

COVID-19 създаде множество проблеми по цял свят, отразявйки се сериозно и на тениса. Вирусът принуди ATP да прекъсне всички събития за повече от пет месеца, а след завръщането си спорта със сигурност не е същият. Макар и според някои играчи това да е в реда на нещата, защото ситуацията е непредвидима и много опасна зза обществото, други смятат, че случващото се е "цирк" и рестрикциите са ненужни. 

През вчерашния ден Джон Иснър, който неведнъж е навлизал в кавги в социалните медии, обвини ATP, че не могат да се оправят в сегашната ситуация. Ето какво точно написа той:

„ATP е една счупена система. Играчите и турнирите трябва да работят заедно в качеството си на „партньори“, но намаляване с 60% на общия награден фонд и с 80% на парите за шампионите в един от най-големите турнири, който печели от телевизионни права, спонсорства и наскоро одобрени приходи от хазартна дейност, изобщо не е партньорство.

Защо не се направи финансов одит, за да се установи колко точно турнирите са пострадали от пандемията, след което да се направи формула за образуването на наградните фондове? Невероятно е, че това все още не се случва на много от големите ни турнири. Не е ли логично? В тениса сякаш всичко се случва при закрити врата. Вижте например NBA, MLB, NFL, PGA и много други. В случая не сравнявам приходите и популярността им с тези на тениса, а по-скоро тяхната структура, участието на играчите в управлението и моделът им за разпределяне на печалбите. Тенисът бива разяждан от конфликти и липса на прозрачност“ заяви бившият №8 в света.

Промоутърите притежават активи, които могат да монетизират за неопределено време, докато тенисистите разполагаме с много кратък период, в който можем да извлечем максимума от таланта си. Това е счупена система. Значи играчите трябва да приемат намаление от 60% на общия награден фонд и 80% на парите за шампионите, а в същото време заплатите на ръководителите на ATP остават непокътнати. Къде е логиката в това? Малко е лицемерно, не мислите ли?“, завърши Иснър.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джон Иснър: ATP е една счупена система Диана Андреева
Теми:  
джон иснър | иснър

Коментари





Следвайте ни в Facebook