Джон МакЕнроу: Медведев може да спечели поне 6-7 трофея от "Шлема"

от в 09:39 на 11.09.2019
Калоян Пламенов

Американската тенис легенда Джон МакЕнроу похвали руснака Данил Медведев за представянето му на US Open и на турнирите преди това. 

Младият руснак направи фурор в Ню Йорк и бе на косъм да грабне титлата от последния "Голям шлем" за годината, след като изравни сетовете на Надал на 2:2 и в петия решителен сет пропусна да поведе с пробив още на старта. В крайна сметка той загуби битката, но представянето му бе впечатляващо.

"Мисля, че единственият проблем пред Медведев е физиката. Той е твърде слаб физически, но ако поработи по въпроса и успее да задържи нивото си смятам, че може да спечели шест или седем трофея от "Шлема" през кариерата си", коментира МакЕнроу.

"Притежава добър бекхенд, но не удря топката толкова силно. Може би и това е една от големите му слабости. Определено Данил ме изненада със страхотното си представяне. Особено в мача срещу Стан Вавринка в който дори получи травма, но стисна зъби и стигна до успеха". 

"Мислех, че Стан ще има повече шансове да го победи, особено когато руснакът имаше спешна нужда от медицинска помощ, но стана точно обратното". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джон МакЕнроу: Медведев може да спечели поне 6-7 трофея от "Шлема" Калоян Пламенов
Теми:  
голям шлем | данил медведев | джон макенроу | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook