Джордан Томпсън: Григор е невероятен тенисист

от в 11:18 на 25.03.2019
Георги Христов

Двубоят на Григор Димитров с Джордан Томпсън ще бъде първи между двамата в историята. Досега те не са се срещали, а при успех тази вечер хасковлията ще изравни най-доброто си постижение в Маями - достигане до четвъртия кръг. Балансът на българина вече е 10 победи срещу 8 поражения в основната схема на АТР Мастърс 1000.

Днешният съперник на първата ни ракета е на 24 години, като е висок 183 см и играе бекхенд с две ръце. В професионалната си кариера австралиецът има 27 победи от 74 срещи, а през този сезон балансът му е положителен - 10 успеха от 18 мача. На 4 февруари записва и върховото си класиране в ранглистата на АТР - 60 място. За Томпсън това е едва второ участие в Маями, като през 2017-а той губи с 1:2 сета на старта от японеца Йошихито Нишиока.

"Дори най-добрите имат лоши дни, така че всеки е победим. Тенисистите в Топ 30 са там, защото са солидни през цялата година. Това е нещото, което ги отличава, и аз искам да постигна именно това. Григор е невероятен тенисист, покрива целия корт и може да прави на практика всичко с ракетата", каза преди битката между двамата австралиецът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джордан Томпсън: Григор е невероятен тенисист Георги Христов
Теми:  
григор димитров | джордан томпсън | маями | тенис | тенис бг | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook