Един от Големите Трима на тениса се оттегля от спорта

от в 22:44 на 18.10.2022
Tennis.bg

Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович – Големите трима на тениса... Кой от почитателите на този великолепен спорт не ги познава? Те правят чудеса на корта дълги години. Надпреварата между тях караше почитателите на спорта да стават в ранни зори, за да се насладят на някой от техните мачове, в които нищо не беше сигурно.

Но, както е в живота, така и в тениса нищо не е вечно. Един от тях се оттегля. Както вероятно малко от залагащите в са познали, той загуби последната си среща. За следващите събития от света на спорта можете да се възползвате от betano promo kod, който ще ви даде по-големи възможности за залози.

Роджър Федерер напуска корта

На 24.09.2022 година Роджър Федерер изигра последната среща в кариерата си. Със съвета “Наслади се на момента”, Мъри даде изключително ценен съвет на звездата в тениса.

Федерер и Надал изгубиха срещу Джак Сок и Франсис Тиафо. Крайният резултат сочеше 6-4 6-7(2) 9-11. Рафа стартира със сервис за представителите на Отбора на Европа и двамата дългогодишни съперници показаха тенис от световно ниво. Концентрирани и спокойни, Рафа и Надал притиснаха Сок и Тиафо и представителите на Отбора на света определено имаха затруднения по време на срещата. Въпреки това обаче американците поведоха на няколко пъти и, в крайна сметка, успяха да се наложат над тенис легендите. Така те спечелиха срещата си от турнира Лейвър Къп, която беше изключително емоционална и напрегната, както и изпълнена с много емоции от страна на Федерер и неговите съотборници, почитатели и приятели и роднини.

Рафа трудно сдържаше сълзите си от вълнение и тъга по последната среща в кариерата си. Той напуска света на тениса с впечатляващи резултати. 20 титли от Големия шлем, два олимпийски медала (включително златен) и множество други невероятни успехи го правят един от най-великите тенисисти, някога стъпвали на корта.

След срещата, Надал коментира:

“Заедно с него от Тура си тръгва и част от мен, тъй като мачовете срещу него бяха едни от най-важните в кариерата ми.”

И завърши с:

“Горд съм, че по някакъв начин съм бил част от кариерата му, но същ още по-горд от това, че след толкова дълго съперничество сега мога да го нарека свой приятел”.

Светът на тениса определено изгуби една от звездите си, който в края на срещата коментира:
“Чувствам се страхотно да съм тук... Да играя с Рафа и да има всички велики тук, всички легенди, благодаря ви... Наистина се чувствам като на празник... Беше невероятно пътуване”.

Несъмнено думи на един велик спортист, който ще остане в историята на тениса. Спортист жертвал и дал много в името на успеха и победата на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Един от Големите Трима на тениса се оттегля от спорта Tennis.bg
Теми:  
тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook