"Един от най-лошите кортове, на които съм стъпвал": Руне разкритикува условията в Куинс

от в 10:29 на 18.06.2024
Калоян Соколов

Холгер Руне може да твърди, че играе най-добрия тенис в своята кариера, въпреки че напусна топ 10 на света. Резултатите на бившия номер 4 обаче изобщо не показват нещо подобно. Младият талант често намира с какво да оправдае провалите си, като заяви как е бил болен при двете си загуби за под час от Фабиан Марожан и Ян-Ленард Щруф, в които спечели общо четири гейма.

Впоследствие настоящият номер 15 разкри как не е приел нужните количества храна и вода по време на мача си със Себастиан Баез в Рим, което според него е била главната причина за поражението му, а младият скандинавец имаше какво да каже и след вчерашното си отпадане на старта в Куинс.

21-годишният играч изигра отличен първи сет, но впоследствие играта му се разпадна и той допусна обрат от австралиеца Джордън Томпсън. Нервите на младока не издържаха в началото на третата част, когато той за пореден път се подхлъзна и падна върху тревата. 

"Това е един от най-лошите кортове, на които съм стъпвал. Как се очаква да играем нормален тенис, когато е толкова хлъзгаво. Изобщо не мога да се движа. Абсурдно е" - гласеше тирадата на Руне, който видимо имаше сериозни проблеми да се придвижва върху тревната настилка, на която стъпи за пръв път в началото на 2022-ра.

Съдията пък отвърна с лаконичното и съвсем уместно "това е трева, Холгер, нормално е да бъде по-хлъзглаво", на което датчанина нямаше какво да отговори, а трябва и да отчетем факта, че играчите години наред избират Куинс за най-добър сред турнирите от неговата категория, а самото тревно покритие според мнозина е дори с по-добро качество от това на Уимбълдън.

Истината е обаче, че Франсис Тиафо получи сериозна контузия след падане върху тревата в същия ден, а Танаси Кокинакис не излезе за втория си квалификационен кръг от турнира, след като също се подхлъзна фатално на тревните кортове в Куинс, така че очевидно организаторите ще трябва да направят нещо по въпроса.

"Несъмнено Куинс е един от най-добрите турнири през годината, но кортовете са дяволски хлъзгави, особено в понеделник и вторник. Просто попитайте Дел Потро (там той получава контузията, която оконачателно го отказва от тениса). Надявам се, че Франсис (Тиафо) ще се възстанови за Уимбълдън" - написа Джон Иснър, по случая с множеството падания на играчите в Куинс.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Един от най-лошите кортове, на които съм стъпвал": Руне разкритикува условията в Куинс Калоян Соколов
Теми:  
atp | куинс | любопитно | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook